10 олимпийски шампиони идват в “Арена Армеец”, вижте ги на живо безплатно!

шортрек

България с “Арена Армеец” е домакин на още едно голямо спортно събитие – по шорттрек. Десет златни медалисти от последните две олимпиади ще водят сериозни битки за отличията на предстоящото световно първенство по шорттрек за мъже и жени в София. Надпреварата е от 8 до 10 март 2019 година в зала “Арена Армеец”. А зрителите ще могат да се насладят на този спорт напълно безплатно, защото организаторите обявиха вход свободен!

Това ще бъде петият шампионат на планетата в шорттрека, организиран от Българската федерация по кънки. Страната ни бе домакин за първи път през 1999 година. Тогава пред родна публика Евгения Раданова спечели сребърния медал на 500 м, а щафетата при жените извоюва бронз. През 2003-а на България отново бе гласувано доверие от Международния кънки съюз. И прие световното отборно първенство за мъже и жени. Седем години по-късно – през 2010-а, страната ни организира индивидуалния шампионат на планетата за мъже и жени, а през 2016 година – световното първенство за юноши и девойки. Сега отново погледите на всички, които харесват този спорт, ще бъдат вперени в България.

“Замразиха” Арена “Армеец” преди световното по шорттрек

Вече пристигнаха над 150 от най-добрите шорттрекисти в света от повече от 35 държави. Голямата звезда при мъжете е многократният олимпийски и световен шампион от Канада Чарлз Хамлин, който ще има сериозна конкуренция в лицето на други няколко първенци на планетата в последните години като Даджинг Ву (Китай), Дае Хеон Хванг (Южна Корея) и голямата звезда на Унгария – Сандор Лиу Шаолин.

При жените надпреварата се очаква да е също толкова оспорвана. В София сили ще премерят 5 световни шампионки от водещите държави в този спорт – Южна Корея и Китай, а срещу тях ще се изправят звездата на Великобритания Елис Кристи и лидерката в световната ранглиста в момента и олимпийска шампионка от ПьонгЧанг 2018 – холандката Сузане ШултингБългария ще бъде представена от пълен отбор жени в състав: Катрин Маноилова, Зорница Пенчева, Анна Якимова и Лилия Джустрова, както и от двама мъже – Димитър Георгиев и Калоян Ангелов. При дамите тимът ще е един от 8-те, които ще участват в надпреварата при щафетите.

ПРОГРАМА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ШОРТТРЕК (СОФИЯ, 7-10 МАРТ)

Подобни публикации

Leave a Comment