9 февруари Sofia Open 2019 – Резултати

Sofia Open 2019

Мартон Фучович победи Матео Беретини и е на финал срещу Медведев на Sofia Open 2019

Унгарецът Мартон Фучович е първият финалист на Sofia Open 2019. В оспорван мач, продължил 2 часа и 18 минути той се наложи над изненадата в турнира Матео Беретини (Италия) с 5-7, 7-5, 6-3. Утре Фучович ще играе с победителя от двубоя Гаел Монфис (Франция)- Даниил Медведев (Русия).

Първият сет беше изключително равностоен и се реши в предпоследния 11-и гейм. Преди това двамата печелеха подаванията си лесно до 3-3. Тогава пред италианеца се появиха три възможност за пробив неутрализирани от сервиса на Фучович.

В деветия гейм отново Беретини имаше шанс на 2 пъти да дръпне решително напред. След това унгарецът изпусна 2 сетбола. Матео нанесе своя удар при 5-5, когато проби на 30 и след това нямаше проблем за затвори сета със 7-5 за 53 минути игра.

Във втората част относителното равновесие продължи. Беретини форсира дълъг първи гейм, но първата му възможност за пробив се появи чак в деветия гейм. Фучович спаси със сервис скрития мачбол на противника.

Когато тайбрекът изглеждаше сигурен Беретини загуби първото си подаване. Фучович успя да пласира хубави ретури и с такъв реализира сетбол за 7-5 след 47 минути.

В третата част везните се наклониха към Фучович. Рой използва инерцията и проби за 2-0, спечелвайки 4 последователни гейма. Оттук до края той имаше нужда от 4 сервис гейма и успя да постигне целта си.

Беретини имаше отделни проблясъци, като печелеше зрелищните разигравания. Но така и не стигна до възможност за връщане на брейка. И така след още 36 минути Мартон Фучович затвори мача с 6-3.

Даниил Медведев – фаворитът на финала

Даниил Медведев победи Гаел Монфис с 6-2, 6-4 и се класира за финала на Sofia Open 2019. Негов противник ще бъде първата ракета на Унгария Мартон Фучович

Играта на пръв поглед бе равностойна, но търпението на руснака взема връх над темперамента на французина.

Двата пробива станаха за 2-1 и 4-1, като Монфис също имаше своите възможности. На практика Медведев неутрализира сервиса на противника, пласирайки много дълбоки ретури.

Французинът се изнервяше при дългите размени и грешеше при търсенето на уинъри. В някои от разиграванията от все пак показа високата си класа.

Във втория сет доминацията на Медведев беше пълна. Монфис така и не можеше да пласира сервиса си, а когато го правеше, руснакът, изнесен много назад пласираше убийствени ретури.

Така картината с пробивите се повтори – 2-1 и 4-1. Французинът стигна до 3 възможности да върне 1 пробив, но сервисът на руснака беше неотразим.

Централен корт:

Полуфинали сингъл
Матео Беретини (Италия) – Мартон Фучович (Унгария) 7:5, 5:7, 3:6

Полуфинал на двойки
Хсие (Тайван) / Рунгкат (Индонезия) – [3] Бопана (Индия) / Шаран (Индия) 7:6, 6:3

Полуфинали сингъл
[3] Данийл Медведев (Русия) – [7] Гаел Монфис (Франция) 6:2, 6:4

Подобни публикации

Leave a Comment