7 февруари Sofia Open 2019 – Резултати, Фернандо Вердаско с победа

Sofia Open

Мистър Sofia Open 2019  Фернандо Вердаско продължава да радва феновете в “Арена Армеец”. Испанският левичар победи финалиста от миналата година Мариуш Копил (Румъния) с 6-2, 4-6, 6-1 за 1 час и 44 минути и утре ще игре на четвъртфинал с италианеца Матео Беретини, който късно снощи елиминира водача на схемата Карен Хачанов (Русия).

Копил имаше леко предимство до петия гейм на първия сет, когато на два пъти можеше да пробие. Вердаско успя да се спаси, налагайки по-техничната си и точна игра. Той реализира брейк за 4-2 и спечели следващите два гейма, за да поведе с 6-2 след 41 минути.

Във втория сет Копил отново изравни играта. В единствения дълъг гейм румънецът направи единствения си пробив мача. Той заложи на сервисите си и успя да изравни сетовете след 38 минути с 6-4.

Равновесието се запази до 1-1 в последната част. Тогава Копил загуби самочувствие и започна да прави грешка след грешка. Вердаско това и чакаше, и с подкрепата на публиката бързо приключи след серия от пет поредни гейма.

Копил е втoрият тенисист, след миналогодишния шампион Мирза Башич, който ще загуби много точки за ранглистата на ATP.

Вердаско за първи път играе в “Арна Армеец”, но амбицията му да спечели турнира е очевидна. По пътя му следват евентуално неговият сънародник Роберто Баутиста Агут и руснакът Даниил Медведев или гръцката сензация Стефанс Циципас.

Sofia Open

Sofia Open

Стефанос Циципас потегли с победа на Sofia Open 2019

Поставеният под №2 в основната схема на Sofia Open 2019 Стефанос Циципас спечели дебютния си мач в надпреварата. Младият кръг се наложи над германеца Ян-Ленард Щруф със 7-6(5), 6-4 за 1 час и 29 минути. Двубоят беше последният осминафинален, като победителят от него ще играе в последната утрешна среща с французина Гаел Монфис.

Резултатът от мача набъбваше бързо в началото, след като и двамата печелеха относително бързо сервис геймовете си. Щруф залагаше на мощния си начален удар и тактиката сервис-мрежа. Циципас беше значително по-разнообразен, но и при него агресията вземаше превес.

Циципас беше относително притиснат само в първия гейм. Той успя да стигне до сетбол на подаване на противника в 12-а част, но Щруф успя да спечели може би най-качественото разиграване до момента. В тайбрека младият гръг поведе с 3-0 с два мини-брейка, но германецът изравни за 4-4 след сърцата игра. Все пак Циципас взе своето при третия си сетбол, който беше първи на негов сервис. Първият сет продължи 46 минути.

Стефанос подложи на сериозен натиск сервиса на противника си в третия гейм на втората част. Но решителният пробив беше реализиран в петия, когато Щруфката, както го наричаха неговите фенове, не можа да се спаси с началните си удари.

Циципас усети, че трябва да приключва нещата и бързо взе следващите си две подавания. В последния гейм на мача Щруф достигна до точка за връщане на пробива, но многобройните фенове на гърка не позволиха да се стигне до това.

Стефанос завърши с мощна атака мача и хвърли в екстаз публиката след точно 89 минути.

И така утре около 20:00 часа е шоуто Гаел Монфис – Стефанос Циципас. Преди това има още 4 вълнуващи спектакли.

Централен корт
Даниел Брандс – Мартин Клижан 6:7, 4:6
Мариус Копил – Фернандо Вердаско 2:6, 6:4, 1:6
Робин Хаасе – Данийл Медведев 7:5, 2:6, 2:6
Гаел Монфис – Михаил Кукушкин 7:5, 6:3
Ян-Ленард Щруф – Стефанос Циципас 6:7, 4:6

Корт 1
Яник Маден – Мартон Фучович 6:7, 6:3, 4:6
Молчанов / Зеленай – Сие / Рунгкат 6:7, 6:7
Мектич / Мелцер  – Болели / Сепи 6:7, 7:6, 10:6

Недунчежян / Раджа  – Хаасе / Миделкооп 7:6, 7:6

Подобни публикации

Leave a Comment