4 февруари Sofia Open 2019 – Резултати, за Александър Лазаров приказката продължава

Sofia Open

Александър Лазаров постигна втора победа в квалификациите за Sofia Open и влезе в основната схема. Той се наложи над италианеца Лука Вани със 7-6(6), 3-6, 7-5 за 2 часа и 7 минути.

Българинът започна с отличен сервис гейм, но се разколеба в третата партия и допусна първия пробив в мача. В тези минути Вани имаше предимство и изглеждаше, че лесно ще вземе първия сет.

Публиката събуди Лазаров, който стана много агресивен и започна да пласира хубави ретури. В осмия гейм българинът доминираше подаването на съперника си, но успя да реализира едва третата си възможност за брейк. Това стана след късно и неуверено извикване на аут от страна на лайнсмена.

Играта се изравни и закономерно се стигна до тайбрек. В него Лазаров направи първия мини брейк за 4-2. След това той стигна до три сетбола. Вани неутрализира със сервис първите два, а българинът сбърка след топка на филето при третия.

Sofia Open

Нашето момче не трепна и стигна до четвърта възможност. Италианецът на свой ред сгреши и първият сет беше спечелен от Александър със 7-6(6) за 50 минути.

Вани се мобилизира и бързо взе първите три гейма от втората част. Италианецът заигра много мощно и нямаше порблеми с трудните ретури на Лазаров. Той направи втори пробив за 5-2.

Лазаров опита обрат. Той върна един брейк и все подаването си на нула. За съжаление Вани успя да вкара първите си сервиси и взе втората част с 6-3 за 35 минути.

Третият сет премина през серия от обрати. Вани поведе бързо с 2-0 и до шестия гейм контролираше играта. Тогава Лазаров отново успя да вкара агресивни ретури и върна пробива, когато мачът изглеждаше приключил.

В деветия гейм Вани отново проби, използвайки моментно разколебаване на българина. Но никой в залата не искаше Лазаров да загуби този мач.

Драмата беше пълна, защото Александър трябваше да спасява два мачбола, когато посреща. Вани загуби първото си подаване и четири последователни разигравания отидоха на сметката на българина.

Лазаров вече беше в подем. Той си осигури минимум тайбрек и стигна до две възможности за спечелване на мача. Още при първата италианецът намери мрежата и публиката в залата избухна.

Лазаров вече е в Топ 500 в ранглистата на ATP със спечелените 12 точки в последните два дни.

Адриан Андреев остана на крачка от сензацията срещу 45-ия в световната ранглиста

Талантът ни Адриан Андреев отпадна в първия кръг от турнира Sofia Open 2019. Младокът беше на крачка от сензацията срещу 45-ия в света Матю Ебдън, но в крайна сметка отстъпи на австралиеца с 3:6, 6:4, 6:7 (5).

Двубоят в “Арена Армеец” продължи точно 2 часа и 22 минути, през които сребърният ни медалист от младежките олимпийски игри не отстъпваше по нищо на 31-годишния си съперник.

Първият сет завърши с успех 3:6 за австралиеца, след като успя да постигне пробив в шестия гейм. През втората част Андреев демонстрира своята класа, след като се измъкна от много трудна ситуация и в крайна сметка триумфира с 6:4. Опитният австралиец обаче се оказа по-солиден в заключителния тайбрек, грабвайки успеха, след като нашето момче сякаш не издържа на напрежението в решителните мигове.

Резултати от Sofia Open за 04.02.2019 :

Централен корт:
Яник Маден (Германия) – Франко Шкугор (Хърватия)         6:3, 4:6, 7:6
Александър Лазаров (България) – Лука Вани (Италия)     7:6, 3:6, 7:5

Адриан Андреев (България) – Матю Ебдън (Австралия)      3:6, 6:4, 6:7

Мариус Копил (Румъния) – Стан Вавринка (Швейцария)   3:6, 7:6, 6:4

Корт 1:
Стефано Травалия (Италия) – Егор Герасимов (Беларус)     6:4, 4:6, 6:4
Серхий Стаховски (Украйна) – Даниел Брандс (Германия)  4:6, 6:7

Подобни публикации

Leave a Comment