Новак Джокович идва в София за “Sofia open 2019”

novak djokovic Sofia Doka

Актуалният номер едно в световната ранклиста и носител на 14 титли от Големия шлем в тениса Новак Джокович е обещал да дойде в България за “София оупън”. Спортният министър Красен Кралев разкри, че сърбинът ще проведе безплатни уроци с български таланти и ще се включи в официалната част от турнира. Турнирния директор Горан Джокович осигури посещението на водача в световната ранглиста. При желание от страна на Новак Джокович, той може да получи последна “уайлд кард” за турнира.

Горан Джокович, чичото на Новак Джокович

В края на 2018 година Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с новия турнирен директор на Sofia Open. Горан Джокович предаде специални поздрави на премиера Борисов от името на племенника си Новак Джокович, с когото се познават лично. По него той прати и тенис ракета и тенис топки с автограф. По време на срещата беше обсъдено предстоящото домакинство на България на престижния тенис турнир. За четвърти път страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Горан Джокович е в България, за да проследи организацията на надпреварата, която започва на 3 февруари 2019 г. в зала „Арена Армеец“.dzhokovich borisov

“Организацията до момента е перфектна. Горан Джокович има огромен опит, справя се по блестящ начин. Също и федерацията натрупа сериозен опит при организирането на турнири”, обяви пред бТВ Кралев. Организаторите пазят “уайлд кард” за една от големите звездите в тениса. Кой ще бъде водещият състезател, който ще получи поканата, зависи от развоя на “Аустрелиън оупън”. “Засега сигурно е участието на шестима от топ 30, които са предпочели София, защото знаят, че тук условията са страхотни, а нивото непрекъснато се покачва. Когато иска, Григор Димитров е добре дошъл да участва (все още се пази една “уайлд кард”). Не правим турнир само за един човек, който и да е бил той. Турнирът е достатъчно силен и ще дойдат големи имена”, допълни Кралев.

Ще участва ли Григор Димитров на тенис турнира София Oпън 2019?

Четвъртото издание на “София оупън” е от 3 до 10 февруари. Участие вече е потвърдил носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейц) и шестима играчи от топ 30.

Дебют в София ще направят двама от най-добрите млади тенисисти в света – Карен Хачанов (Рус, №11) и Стефанос Циципас (Гър, №15), който спечели младежките финали на АТП за 2018 г.

Подобни публикации

Leave a Comment