14.12.2018 Миле Китич пристига с цял духов оркестър от Сърбия

Миле Китич

Легендата на сръбската музика Миле Китич ще отпразнува бляскаво 35 години на сцена с голям концерт в София на 14 декември 2018 в зала “Арена Армеец”.

По покана на звездата, специално за събитието от Сърбия пристига цял Духов оркестър  – “Златна Ябука” от гр.Сурдулица. Трубачите са известни в цяла Сърбия. Тази година за пореден път ще се включат в най-голямото събитие в този стил – фестивалът в ГУЧА. Какво точно Миле Китич ще изпълни заедно с тях, за сега от екипът му пазят в тайна. Но е ясно, че освен трубачите, на сцената ще чуем и българските гласове от формация “Гласовете на Шоплука”. Те ще са беквокалисти в няколко български песни, които звездата готви да изпълни у нас.

Не е тайна, че той много обича българска фолклорна музика. По тази причина в концерта няма как да липсва и песента “Девойко Мари хубава”, в която ще чуем гласовитата Таня Скечелиева – родопска народна певица с много характерен, собствен стил. В изпълнението на тази песен ще участват още и български музиканти. Сред които кавалджията Кръстьо Димов  – солист на Орекстъра за народна музика към БНР. Младият гайдар Светльо Чалов, който е възпитаник на Музикалното училище в Широка Лъка. Българските фолклорни песни, които Миле Китич ще изпълни по време на концерта, са с изцяло нов аранжимент и обработка – дело на Ники Луканов.

В навечерието на Коледа, на 14 декември в зала “Арена Армеец” Миле Китич ще сподели най-големите си хитове пред българската публика, като: „Plava ciganka”, „Jasmina”, „Kraljica trotoara”, „Svi su tu”, „Milioni, kamioni”, „Sampanjac”, „Sanker”, „Kopka me kopka”, „Bomba”, „Pije mi se”, „Kilo dole, kilo gore” и много други, По негов личен избор на сцената ще стъпи и ГАЛЕНА. Сръбската звезда обещава на всички в залата незабравимо шоу и голям купон.

14.12.2018 Грандиозен концерт на Миле Китич в София – 35 години на сцена

Подобни публикации

Leave a Comment