ВИДЕО: Кубрат Пулев победи Фюри, очаква мач за световната IBF титла!

Kubrat Pulev vs Furi box

 

След година и половина отсъствие заради контузия и бягащи от двубои с него опоненти Кубрат Пулев се завърна по убедителен начин на ринга в зала “Арена Армеец” и победи Хюи Фюри с единодушно съдийско решение. С победата българинът спечели  правото да е задължителен опонент на световния шампион Антъни Джошуа за световната IBF титла!

Мачът в София започна равностойно, като в самото начало британецът действаше бързо и акуратно. Но Пулев вдигна оборотите, а в края на втория рунд сцепи веждата на съперника, отвори му сериозна аркада и затрудни представянето му до края на мача. Изненадващо обаче Фюри започна по-силно в третия рунд, като това беше и най-силната част в неговото представяне, поне до момента. Постепенно обаче отново Кубрат Пулев наложи надмощието си и водеше боя с представянето си, като периодично отваряше аркадата на британеца. Най-критичният момент Кобрата бе в 8-ия рунд. Тогава Фюри му нанесе тежка серия в главата, която разклати сериозно българина и той беше на крачка от нокдауна. Но постепенно се съвзе, преодоля тежкия момент и на свой ред се втурна в сериозни атаки. Преодоляването на този преломен момент се оказа и решаващо в мача. След него Пулев яростно наложи надмощие, натика Фюри между въжетата, а в края на мача британецът просто беше фигурант и инкасираше удар след удар. Само гонгът го спаси и от нокаут.

В крайна сметка мачът завърши след пълните си 12 рунда, а след края му съдията вдигна високо ръката на победител на Кубрат Пулев, с което пълната “Арена Армеец” изригна във вулканична еуфория. Съдиите отсъдиха следните резултати: 117:111, 118:110, 115:113 в полза на Кобрата. Фюри беше достоен съперник, но нямаше достатъчно боксови аргументи да надделее.

Тервел Пулев пък прати в нокаут италианеца Леонардо Бруцезе и спечели европейската титла в полутежка категория.

 

Подобни публикации

Leave a Comment