Днес очакваме най-бързия цигулар, Дейвид Гарет в супер форма в Арена Армеец

Дейвид Гарет София

Виртуозният цигулар Дейвид Гарет вече изнесе два грандиозни концерта в Sala Palatului, Букурещ, на 13 и 14 септември. Те са първите от подновеното му световно турне “EXPLOSIVE – LIVE” след дълга пауза, в която се възстановяваше, а следващата дата е очакваният с феноменален лайв в  “Арена Армеец” днес от 19 часа.

В румънската столица Цигуларят на дявола, както е познат по целия свят Дейвид Гарет, бе във фантастична форма на сцената – той се появи напълно здрав, свирещ с лекота и желание, а виртуозните му изпълнения покориха румънската публика.

Както в Букурещ, така и в София звездата обеща да подари на хилядите си почитатели една незабравима музикална разходка през всички жанрове. Той умело миксира музикалните стилове като предлага оригинални нови версии на емблематични рок класики.

https://www.youtube.com/watch?v=HO1VghDeWK0

Под интерпретацията на магическата му цигулка пък класическата музика заживява нов живот и доказва нагледно, че обичаните от старите поколения класически композиции могат да бъдат достъпни и провокиращи и за най-младите.

„За мен е вдъхновяващо да премахвам стиловите граници и да обединявам поколенията със силата на хубавата музика“, споделя Дейвид Гарет своята мисия пред публиката.

Усмивки ще предизвикат закачките с бенда, а в най-емоционалните ще предизвика дори сълзи моментът, в който Дейвид Гарет ще се разходи между редовете, за да нашепва с цигулката си нежни трели на почитателите си, в знак на признателност за подкрепата и любовта.

Гарет Дете чудо

Гартет грабва цигулката още на четири, когато тя купена от баща му за големия му брат. Година по-късно,  той се печели състезание за деца-таланти, на седем години вече учи в Lübeck Conservatoire, а на тринайсет вече има издадени два диска, клипове и концертни записи и договор с Deutsche Grammophon, с като се превръща в най-младия солист, издаван от тях.

Турнето днес е под надслов Explosive Live! и ясно подсказва какво представляват неговите концерти. Експлозивна смес от различни жанрове, включително изключително завладяващи аранжименти за цигулка и лайв бенд на рок класики.

Последни билети за концерта на Дейвид Гарет в зала „Арена Армеец” могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и онлайн на цени от между 65 лв. и 185 лв. Организатор на шоуто в София е АРТ БГ.

 

Използвани са материали и от: novinite.bg

Схема на залата за концерта на Дейвид Гарет:

Подобни публикации

Leave a Comment