Българските грации демонстрираха класа на старта на световното първенство по художествена гимнастика

световното първенство по художествена гимнастика

Българските грации стартираха в последния поток от първия ден на световното първенство по художествена гимнастика.

И трите ни гимнастички започнаха с обръч като първи уред. Боряна Калейн, която бе първа от българките под номер 12, получи най-висока оценка 19.050, Катрин Тасева, която бе под номер 16, бе оценена с 18.850, а Невяна Владинова получи 18.700, което й дава най-малък шанс да попадне във финала. Това отреди второ място в отборното класиране за българките след първия уред с обща оценка от 56.600.

Пред нашите момичета към момента са единствено рускините.

световното първенство по художествена гимнастика

Утре програмата продължава отново с квалификациите на обръч и топка, като българките са във втория състезателен поток, който стартира от 12:10.

Финалите на двата уреда са утре вечер от 20:00 – 20:30 (обръч) и 20:35 – 21:05 (на топка).

Катрин Тасева: Изцяло съм концентрирана върху съчетанията

Катрин Тасева заяви пред БНТ, че се радва за второто място на тима ни в отборното класиране и пожела на себе си и останалите грации подобно представяне на Световното първенство по художествена гимнастика и през утрешния ден в “Арена Армеец”.

Ето какво каза Тасева:

“Наистина да е имало смисъл в това цялото късане на нерви и се моля да продължи така Световното, както го започнахме. Аз въобще не съм погледнала класирането. Изцяло съм концентрирана върху това, което се случва на терена и върху съчетанията. Въобще не погледнах нито оценката си, нито класиране, но сега от вас разбираме, че сме втори. Чудесно, засега.

Нормално е да има някакво напрежение, все пак е доста отговорен форум. Мисля, че ще се справим, защото и трите сме много силни. Подкрепяме се страшно много и вярвам, че ще успеем”.

Боряна Калейн: Нямам думи да опиша преживяното

Боряна Калейн получи най-висока оценка от българките на обръч днес, на Световното първенство по художествена гимнастика. Дебютанката на Мондиала беше много развълнувана от представянето си.

“Аз наистина даже нямам думи да опиша преживяното. Все още даже съм настръхнала и съм супер развълнувана от това, че играх. Просто съм много щастлива, че и трите успяхме да си изиграем съчетанията по възможно най-добрия начин, защото аз смятам, че дадохме всичко от себе си тази година.

Аз съм доста критична към себе си, така че почти винаги критиките са повече. Разбира се, можех да направя много повече днес, но съм доволна, че бях спокойна и успях да си изиграя съчетанието без груби грешки. Винаги може и по-добре като цяло”, каза Калейн.

Подобни публикации

Leave a Comment