27.10.2018 Пулев – Фюри IBF топ елиминационен двубой в Арена Армеец, град София

Звездата ни в бокса Кубрат Пулев и Хюи Фюри ще се изправят един срещу друг на 27 октомври в София, за да определят кой ще е следващият съперник на Антъни Джошуа за титлата в тежка категория на IBF. Това обяви Пулев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Най-големия боксов мач в България е днес, голямо намаление за последните останали билети!

ВИДЕО: Искри прехвърчаха между Кубрат и Фюри в интервю, очи в очи

“Направихме всичко възможно с моята нова партньорска промоутърска компания този мач да се случи. Смятам, че ще бъде голямо шоу и зрелище от гледна точка на това, че противникът ми е доста сериозен. До този момент двама отказаха – Уайт и Милър, но Фюри каза че няма проблем и играе. Той е добър боксьор, голям, млад. Смятам, че е много свеж за професионалния бокс”, каза Кобрата. “Мотивацията е голяма, тъй като този мач ще е определящ за това кой ще играе за световната титла. Той допълни още, че вече е възстановен на 100% и се чувства здрав, мотивиран и изпълнен с много енергия.

Милър отказа IBF мач с Кубрат Пулев, Хюи Фюри е готов да се боксира в София

Хюи Фюри е братовчед на Тайсън Фюри и е трениран от баща си, който изведе Тайсън до титлата. Хюи има едва едно поражение в 21 двубоя и е сред най-перспективните имена в категорията. От своя страна Пулев също има една единствена загуба – от Владимир Кличко.

Погряващи двубои

 

Най-добрите български боксьори ще подгреят голямата галавечер, като се очаква и Тервел Пулев да подгрее мача на Кубрат срещу непобеденият поляк Адам Балски, който има 12 победи на професионалния ринг (8 с нокаут). 27-годишният Балски трябва да замени италианеца Фабио Турки в битката за титлата на Европейски съюз в полутежка категория.

Един от най-добрите приятели на Кубрат Пулев от годините в националния отбор на България – Спас Генов, обяви, че ще се бие на галавечерта. Все още не е ясно кой ще бъде съперникът на непобедения бургазлия, който от години живее в Германия.

Според слуховете е много вероятно на шоуто да се проведе и очакваната битка за титлата на България в суперполусредна категория между Йосиф Панов – Пепелянката и Стилян Костов – Убиеца. През последните месеци двамата боксьори размениха доста остри думи. Костов дори се зарече да отиде в залата на Пепелянката и да го набие там!

Със сериозни шансове за изява на шоуто са ветераните Константин Семерджиев – Коко Тайсъна и бившата световна шампионка Галина Иванова, която прекрати своята кариера, но така и не направи бенефис в България.

Схема на залата за мача между Кубрат Пулев и Хюи Фюри :

Подобни публикации

Leave a Comment