Милър отказа IBF мач с Кубрат Пулев, Хюи Фюри е готов да се боксира в София

Пулев

Очаквано Джарел Милър окончателно отказа IBF мач с Кубрат Пулев. Причината е, че американският боксьор не желае да се боксира в България, обяви промотърът му Дмитрий Салита.

27.10.2018 Пулев – Фюри IBF топ елиминационен двубой в Арена Армеец, град София

Международната боксова федерация (IBF) бе насрочила търг за елиминационен мач между Кубрат Пулев и Милър, който да излъчи задължителен претендент за световната титла на Антъни Джошуа. Търга бе спечелен за 2 110 000$ от Epic Sports, която подкряпя българина и насрочи двубоя в Арена Армеец на  септември 2018 г.

“Опитахме се да направим мача в САЩ или поне на някое неутрално място, но не можахме да се договорим. Джарел иска да се бие с най-добрите в света, а Кубрат Пулев е много добър боксьор. Обмисляхме този мач, но просто локацията не ни устройва”, каза Салита пред “Скай спортс”.

01.09.2018 Ще има ли елиминационен двубой за IBF световна титла по бокс в Арена Армеец?

Преди Милър двубой в София отказа и и британеца Дилиън Уайт. Тогава отново имаше наддаване, което също бе спечелено от Epic Sports с оферта от 1 500 000$.

Международната боксова федерация предложи мач със следващиq в класацията и. Четвърти е руснакът Александър Поветкин, но той ще се боксира с Джошуа като претендент на Световната боксова асоциация (WBA).

 

Елиминационен IBF мач с Кубрат Пулев и Фюри

 

Следващият вариант за съперник на Кубрат Пулев е Хюи Фюри. 23-годишният британец, който е братовчед на бившия световен шампион Тайсън Фюри, заема петото място в ранглистата на IBF.

“Хюи го иска, Пулев го иска. България, идваме”, обяви бащата и треньор на британеца Питър Фюри.

Фюри има 21 победи в 22 мача на професионалния ринг. Единствената му загуба дойде срещу Джоузеф Паркър. Миналата година на 23 септември той беше победен от новозеландеца Джоузъф Паркър в оспорван мач с 0:2 съдийски гласа за световната титла на WBO. Хюи се завърна през май на ринга, нокаутирайки Сам Сакстън за британската титла.

Подобни публикации

Leave a Comment