01.09.2018 Ще има ли елиминационен двубой за IBF световна титла по бокс в Арена Армеец?

Kubrat Pulev arena armeets box

Промоутърът Ивайло Гоцев обяви 1 септември 2018 за датата за провеждане на елиминационния двубой за титлата на Международната боксова федерация в тежка категория между Кубрат Пулев и Джарел Милър. София и “Арена Армеец” е избрана за място на битката между двама от топ боксьорите в света. Победителят от нея ще бъде задължителен претендент в двубой за световна титла срещу Антъни Джошуа.

top10 box 2018
Промоутърът на американския боксьор Дмитри Салита заяви пред “Скай Спортс”: “Джарел е заинтересуван от мач с Пулев, но не и в София – обясни Салита.  Все още водим преговори. Джарел иска значими мачове. Иска да се бие с най-добрите в света, а кариерата му да прогресира. В резултат на победата от последния мач, той вече е официален претендент за титлата на Световната боксова асоциация. Възможно е Милър да изчака победителя от Мануел Чар и Фрес Окендо. Освен това имаше разговори Милър да се бие с Антъни Джошуа при дебюта на англичанина в САЩ.”

До 11 юли Милър трябва да обяви дали приема предложения му договор за мач срещу Пулев или отказва. В такъв случай Кобрата най-вероятно ще започне преговори с Хюи Фюри. Индикациите са, че Милър ще е поредния боксьор, който ще прецени, че е твърде рисковано за кариерата му да се бие с Пулев. Припомняме, че друг топ бокьор – Дилиън Уайт също се нямаше смелост да се боксира в София.

Видео обзор на боксавата гала 28.04.2017 победи за братята Пулев

Подобни публикации

Leave a Comment