16.06.2018 Андре Рийо с реверанс към българската публика

Андре Рийо

С много блясък и пищност премина първият гастрол на цигуларят и диригент Андре Рийо и неговия прочут оркестър “Йохан Щраус” в столичната зала “Арена Армеец.

Наричан Краля на валса, Андре Рийо излезе пред българските си почитатели заедно с 60-има музиканти от своя оркестър. Музиканти от 13 националности свирят в оркестъра, но изглеждат като голямо семейство. За наша радост и гордост, концерт-майсторът на оркестъра е българката Кремена Минева.

Рийо направи реверанс към българската публика, като заедно оркестърът му изпълни “Highland Cathedral” заедно с български гайдари.

Прочутия днес оркестър “Йохан Щраус” Рийо основава през 1987 г. В началото съставът е само от 12 музиканти Но с годините се разраства драматично и за някои изпълнения днес достига до 150 участници. Неговите мелодраматични сценични изпълнения се асоциират с Ренесанса на валсовата музика. Рийо превръща класическата и валсова музика в световен концертен феномен. Турнето му през 2008-а е на осмо място сред 10-те най-успешни турнета, според “Билборд”. С приходи 76,9 млн. долара от 71 концерта.

Концертът на холандеца в България е част от световното му турне World Arena Tour 2018. Посветено на най-новия му албум “Amore”, излязъл в края на 2017-а, а посещението в България е по покана на “BG Sound Stage”.

Андре Рийо

Хиляди фенове по цял свят, на петте континента, са влюбени в магнетичния микс от валсове, филмова музика, опера, мюзикъли и забавни мелодии на Андре Рийо. И той със сигурност знае как да поднесе великолепно представление, включващо едновременно и романтика, и изискан хумор. Неговите концерти привличат повече от 600 000 зрители годишно. Това показва, че харизматичният артист е по-продаваем от супер звезди като Мадона, Елтън Джон или Coldplay например.

Андре Рийо идва у нас с личен готвач и 130 души антураж

Историята на Рийо е невероятна: “Маестрото на масите” (както го нарича Wall Street Journal ) е продал повече от 40 милиона CD и DVD-та. Отбелязал е 30 първи места в световни класации, получил е над 500 платинени и три Британски награди за “Албум на годината”. Неговите албуми редовно се изкачват до топ 5 на Британските поп-класации. А видеата му достигат милиарди гледания в YouTube. Рийо има повече от 2, 9 млн. последователи във Facebook.

Подобни публикации

Leave a Comment