26-27.06.2018 Webit.Festival Europe

Webit.Festival Europe

Десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe ще се проведе тази година на 26-27 юни. Отличен като най-влиятелният форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018 г.. Фестивалът ще бъде сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари, премиери и министри от Европа.

Webit.Festival Europe стартира утре, програмата за трите дни

“Нямам търпение да се срещнем на Webit.Festival Europe в София – дигиталната столица. Радвам се, че имам възможността да говоря пред повече от 7000 гости. Присъстващи и участващи на фестивала, сред които министри, бизнес и академични лидери от целия свят, с които ще се съберем, за да преоткрием бъдещето на Европа!”, казва роботът София.

София е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics. Надарен със забележителна изразителност, естетика и интерактивност. Тя може да симулира пълна гама от изражения на лицето, да проследява и разпознава лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

Дамата-робот прави дебюта си в шоуто “South by Southwest” през март 2016 г. От тогава тя се превръща в изключително търсена медийна личност. Само интервюто ѝ за CNBC от цялата ѝ поредица интервюта за пресата е събрало над милиард гледания. Появява се в най-широко гледаните телевизионни предавания. Член е на панели на някои от най-престижните конференции в света. А тази година тя ще бъде специален гост на десетото юбилейно издание на Webit. Festival Europe 2018.

Webit.Festival Europe

Фестивалът се превръща в гордост за България, защото привлича топ лидерите не само от света на технологиите, но и от бизнеса и политиката. Гости и участници на Webit.Festival Europe са премиери, министри, кметове и представители на големи Европейски градове. Предприемачи и изпълнителни директори на едни от най-иновативните световни компании.

Сред потвърдените топ лектори на фестивала са носителката на Нобелова награда за мир Тавакол Карма. Председателят и изпълнителен директор на Publicis Groupe  Морис Леви. Комисарят по научните изследвания, науката и иновациите на Европейската комисия Карлос Моедас. Изпълнителният директор на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и информационна сигурност (ENISA) проф. Д-р Удо Хелмбрехт. Министърът на Франция по дигиталните въпроси Моунир Межуби. Генералният секретар на Федерацията на профсъюзите Шарън Бъроу. Заместник генералният секретар на Организация за икономическо сътрудничество и развитие Мари Кивиниеми. Кметът на Менло Парк, Калифорния през 2014 и 2015г. Катрин Карлтън, президентът за Европа бизнес операции на Google Мат Бритин, изпълнителният директор на Silicon Valley Bank Андрю Цао и още много други.

Фестивалът ще се състои от над 10 паралелни тематични конференции, чиито теми обхващат бъдещето на здравеопазването, дигиталните умения и образованието, технологиите, жените в бизнеса и политиката, инфраструктура 4.0, медиите в 21 век и др. Някои от посетителите на конференциите ще имат изложбени площи, където ще бъдат представени компании и решения от и за конкретния бранш.

За повече информация и билети за фестивала, посетете: http://www.webit.bg/2018/tickets.php

Подобни публикации

Leave a Comment