Резултати от Световна младежка лига по карате, България с бронзов медал

karate Arena Armeec Sofia

България спечели бронзов медал в първия ден на Световна младежка лига по карате, която се провежда в “Арена Армеец” в София. Алан Априлов се класира трети в дисциплината кумите в категория до 70 килограма при кадетите (14-15 години). В категорията имаше общо 58 участници, а Априлов стигна до отличието с пет победи. Българинът стартира с три поредни успеха, но на четвъртфиналите отстъпи пред Николай Селивестров (Русия). Руснакът стигна до финала и изтегли Априлов на репешажите. Българинът постигна нови две победи и така завоюва бронза. Априлов е бронзов медалист и от европейското първенство за кадети през февруари в Сочич (Русия).

Други двама българи Иван Петков и Андрей Тодоров достигнаха до срещите за бронзовите медали в своите категории във втория ден на Световна младежка лига по карате, но загубиха в оспорвани битки с по 1 точка.

В категория до 52 кг кадети в дисциплината кумите Иван Петков записа четири поредни победи по пътя си до полуфиналите, където обаче отстъпи пред руснака Ахмед Ахмедов.

Андрей Тодоров записа четири успеха, но на полуфинал загуби от Хасан Масарвех (Йордания).

Световната вицешампионка за кадетки Ивана Каменова, която вече се състезава в новата за нея категория до 53 кг и възрастова група 16-17 години, загуби в първия кръг от италианката Анита Пацалия.

Европейският шампион за кадети Радослав Вакарелов е в категория до 68 кг при 16-17-годишните.

Силно състезание

Всички водещи сили в този спорт, който вече е в олимпийската програма, като Япония, Турция, Франция, Испания, Италия, Иран и други, са в София с най-добрите си състезатели.

Другите българи в сутрешните срещи  не успяха да стигнат до отличията. При 52-килограмовите Тодор Настев постигна две победи, но отпадна в третия кръг, до 63 кг Камен Иванов също записа две победи и загуба, а в същата категория Мартин Златев постигна три успеха и допусна поражение в четвъртия кръг.

България вече има едно бронзово отличие, след като късно снощи Алан Априлов се класира трети в дисциплината кумите в категория до 70 килограма при кадетите.

Сред официалните гости на втория ден на състезанието бяха президентът на БНФК Алексей Петров и президентът на Европейската федерация Есад Делихасан, който е и начело на турската централа.

Вижте всички резултати, кликвайки тук.

Срещите от третия ден на Световна младежка лига започват в 8:00 часа и ще приключат след 18:00.

Вижте резултати на живо кликвайки тук.

Подобни публикации

Leave a Comment