22.05.2018 Любими БГ звезди пяха на благотворителен концерт „Ние обичаме България“

благотворителен концерт „Ние обичаме България“

Големият благотворителен концерт „Ние обичаме България“ 2018 в подкрепа на Плевенската Панорама събра хиляди българи на различна възраст в зала Арена Армеец. Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската Духова Музика, Ансамбъл „Филип Кутев“, Славка Калчева и Поли Паскова пяха за каузата снощи – за опазване на културно-историческото ни наследство.

Концертът бе кулминацията на третото издание на дългосрочната национална кампания на BILLA „Ние обичаме България“. Инициативата дава финансова помощ за реставрацията и поддръжката на значими паметници на културата. Част от Стоте национални туристически обекта на България.

Всички средства, събрани от продадените билети за благотворителния концерт, ще бъдат дарени на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. Те ще бъдат използвани за реставрация и консервация на художественото платно във впечатляващата зала „Панорама“ в музея.

Грандиозният спектакъл зарадва публиката с най-обичаните фолклорни, поп и хип-хоп хитове. Концертът беше открит с изпълнение на Берковската Духова Музика, под чиито звуци се изви кръшно хоро в пространството пред сцената. Програмата на спектакъла предложи на зрителите още няколко възможности да се хванат за ръце и да играят заедно хоро. Концертът беше закрит с вечната песен на Емил Димитров „Моя страна“, изпълнена от 12-годишната Марина Бадева от Плевен. Тя трогна до сълзи публиката.

Благотворителен концерт „Ние обичаме България“

„Като управител на BILLA България, но най-вече като българин, за мен е истинска чест да видя как толкова хора се обединяват, за да подкрепят културно-историческото ни наследство. Кампанията „Ние обичаме България“ е истински празник на българския дух. Тя не е само на BILLA, тя е на всички българи, които обичат родината си и искат да оставят нещо след себе си. Изключително съм щастлив, че толкова много прекрасни изпълнители припознаха общата ни кауза и се включиха в благотворителния концерт в Арена Армеец. Благодаря ви от сърце!”, заяви Бойко Сачански, управител на BILLA България.

Всички изпълнители участваха напълно безвъзмездно в грандиозния спектакъл. Негови водещи бяха звездите на bTV Десислава Стоянова и Александър Кадиев. Кампанията „Ние обичаме България“ се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на туризма, Столична община и Община Плевен. Основен медиен партньор е bTV Media Group.

Инициативата стартира през 2016 г., когато за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка бяха дарени близо 75 000 лв. През 2017 г. кампанията подкрепи Мадарския конник, за който бяха събрани над 96 000 лв.

Подобни публикации

Leave a Comment