„Ние обичаме България“ 22.05.2018 концерта в полза Плевнската епопея

Panorama Pleven

Ние обичаме България кампания 2018!

Обратното броене продължава: остават само 2 дни до концерта Ние обичаме България!

Концертът е кулминацията на дългосрочната национална кампания на Била България, която цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, част от Стоте национални туристически обекта. През 2018 г. инициативата подкрепя един от най-значимите български символи – Панорама „Плевенска епопея 1877 г. Всички средства, събрани от концерта в „Арена Армеец“, ще бъдат дарени за обекта.

Събитието ще събере на една сцена някои от най-популярните български изпълнители. Мистерията на българските гласове, Берковската духова музика, ансамбъл „Филип Кутев“, Тоника Домини, Дует Ритон, Веселин Маринов, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project,  Славка Калчева и Поли Паскова припознаха каузата и се съгласиха да участват в спектакъла напълно безвъзмездно. В рамките на инициативата бе организирано състезание между школите, включили се в уроците по народни танци, като наградата за победителите е участие в големия благотворителния концерт.

Основната цел на първото издание на „Ние обичаме България“ бе подпомагането на реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка. В рамките на инициативата бяха събрани над 66 000 лв. През 2017 г. кампанията подкрепи друг значим български символ – Мадарския конник, за който бяха дарени повече от 96 000 лв.

 

Благотворителен концерт „Ние обичаме България“ 2018 в подкрепа на Панорама „ Плевенска епопея 1877 г.“

Подобни публикации

Leave a Comment