Резултати от първия ден на Световната купа по художествена гимнастика

Световната купа по художествена гимнастика

Отлично начало за ансамбъла ни на Световната купа по художествена гимнастика в София

Българският ансамбъл по художествена гимнастика бе бурно аплодиран от публиката в зала “Арена Армеец” по време на първия ден от Световната купа по художествена гимнастика в София.

Българките в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева изиграха отлично съчетание с пет обръча и поведоха безапелационно класирането в многобоя с 20.600 точки.

За нивото на съчетанието говори и оценката за сложност, която беше невероятните 12.400 точки. За изпълнение пък родните грации бяха оценени с 8.200 точки.

Отборът на Русия зае второто място след първия ден с 19.700. Като там оценката за сложност също беше доста висока – 12.300. На третото място след първия ден е отборът на Япония с 19.500.

Утре предстоят съчетанията с топки и въжета.

Грациите ни с добър старт на Световната купа по художествена гимнастика

Грациите ни записаха добър старт в индивидуалната надпревара на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в София.

Боряна Калейн заема второто място със сбор от 35.800 точки след първите две изпълнения на първите два потока. Катрин Тасева е четвърта с 34.850 точки. Водачка в класирането е рускинята Екатерина Селезньова с 37.800.  Третото място във временното подреждане заема израелката Линой Ашрам с 34.850.

Калейн допусна леки неточности в изпълнението си на обръч, за което получи оценка от 17.200. След това обаче възпитаничката на Мариана Памукова беше далеч по-убедителна на топка, където получи 18.600. Тасева пък направи силен обръч със 17.900, но на топка допусна сериозна грешка в края на съчетанието и в крайна сметка получи 16.950.

 

 

 

Подобни публикации

Leave a Comment