Седмица София ще тръпне с художествена гимнастика, топ грациите в света са тук, награди за зрителите

Word_Cup_gymtastics_Sofia_2018

СВЕТОВНАТА КУПА – SOFIA WORLD CUP 2018 !

В ГОДИНАТА НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТОИ СЕДМИЦАТА НА СВЕТОВНАТА КУПА – SOFIA WORLD CUP 2018 !

София става световна столица на художествената гимнастика следващата седмица – от 30 март до 1 април в зала „Арена Армеец“ многохилядната публика ще се наслаждава на 57 грации от 34 държави в първата от четирите Световни купи в най-красивия спорт. Тази година събитието привлича рекорден брой участнички, които искат да направят генерална репетиция за шампионата на планетата преди Световното първенство през септември. Паралелно на 27-ми и 28-ми март ще се състои международният турнир за жени и девойки “Sofia Cup”, който също бележи рекорден интерес – 87 състезателки.

Програма на МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА “SOFIA CUP” 2018

От 30 март до 1-ви април ще се проведе СВЕТОВНАТА КУПА, а преди това на 27-ми и 28-ми март – съпътстващият турнир “София Къп”! Световната купа SOFIA WORLD CUP 2018 ще бъде ръководена от Председателя на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ г-жа Наталия Кузмина, Главен съдия ще бъде Мария Петрова с помощник Рада Вражева. За България ще съдийстват Филипа Филипова и Даниела Велчева.
На съпътстващия турнир “София Къп” Главен съдия ще бъде Даниела Велчева, а нейн помощник Росина Атанасова.

Програма на СВЕТОВНА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА СОФИЯ 2018

57 грации от 34 държави са заявили участие в надпреварата, като сред тях са всички от световния елит на спорта. Русия пристига със сестрите Дина и Арина Аверини. Беларус е заявила Катерина Халкина, Украйна е в състав Влада Николченко и Олена Диатченко. Израел ще бъде представен от Линой Ашрам и Никол Воронков, Япония от Кахо Минагава и Сумире Кита, а за Италия е заявена Милена Балдасари.

При ансамблите борбата за медалите също ще бъде изключително интересна и оспорвана. Всички основни конкуренти на българките Симона Дянкова, Елина Бинева, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс пристигат в София. Сред заявените 18 ансамбъла са тимовете на Русия, Италия, Беларус, Украйна, Япония, Испания, Република Корея. Тимът на Израел също ще вземе участие.

Официалното откриване на Световната купа ще се проведе на 30 март (петък) от 16.30 часа.Състезанието ще открият патронът на Световната купа и кмет на София г-жа Йорданка Фандъкова и министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев.
Президентът на Техническия комитет към ФИГ Наталия Кузмина (Русия) пристига днес по покана на Президента на БГФХ г-жа Илиана Раева, за да изнесе семинар само за българските съдии и треньори от всички клубове в страната по новия правилник в художествената гимнастика. Той ще се състои утре(неделя 25.03) и в понеделник (26.03)

КРАЛИЦА НА СВЕТОВНАТА КУПА

За втори път официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членове на Българската асоциация на спортните журналисти ще изберат най-красивата и елегантна участничка в Световната купа, за да й връчат специалния приз “Кралица на Световната купа”. Избраницата ще бъде окичена с прелестна корона, специално изработена от едни от дарителите на Световната купа фирма “Сваровски”.

БФХГ с помощта на дарителите и спонсорите на Световната купа и тази година ще зарадва верните фенове на художествената гимнастика с традиционната си томбола.
Над 100 подаръка ще получат зрителите в залата.

Ето и част от приятните изненади, специално за вас – нашите фенове:

1 Уикенд за двама в СПА хотел Царско село

1 Уикенд за двама в СПА хотел MAXI – Велинград

2 комплекта козметика ESTEE LAUDER

2 комплекта козметика CLINIQUE

3 ваучера за козметични процедури от МЕДЕФЕКТ

1 ваучер за ресторант ПРОЯ Драгалевци

1 ваучер за ресторант ПРОЯ Бояна

10 ваучера всеки на стойност 50 лева от магазин SLS

9 бижута от Cristal Zone – Сваровски

10 предметни награди от магазини ЗОРА

15 авторски колиета DUO Jewellery Studio

2 ваучера по 70 лв. от ресторант RICH HOUSЕ

5 ваучера от DANCE PALACE SOFIA

1 ваучер магазин CANALI

3 ваучера х 50 лева от магазини за месо и месни изделия „Лесидрен“

2 ваучера за подстригване и сешоар от САЛОН НЕВИ МИТЕВА

1 ваучер за маникюр от САЛОН НЕВИ МИТЕВА

4 ваучера всеки на стойност 100 лв. От UMAMI – Кемпински Хотел Зографски

9 награди от парфюмерия и козметика на Рефан

6 подаръчни комплекта от Nestle

30 книги от Ciela

6 награди от SHWARZKOPF

3 награди от ЛОРЕАЛ

15 книги с История на българската художествена гимнастика – осигурени от БФХГ

15 книги „Първата“ – Мария Гигова

 

 

Подобни публикации

Leave a Comment