Благотворителен концерт „Ние обичаме България“ 2018 в подкрепа на Панорама „ Плевенска епопея 1877 г.“

Плевенска епопея

На 22 май някои от най-обичаните български изпълнители ще се съберат на една сцена, обединени от благородна и значима кауза – подкрепа за Панорама „ Плевенска епопея 1877 г.“. Музика, танци и много настроение ще завладеят публиката в зала „Арена Армеец“. Зрителите ще имат възможност да се насладят на изпълненията на Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската Духова Музика, ансамбъл „Филип Кутев“, Славка Калчева и Поли Паскова. Всички средства, събрани от продажбата на билети за концерта, ще бъдат дарени в подкрепа на Панорамата в Плевен.

„Ние обичаме България“ 22.05.2018 концерта в полза Плевнската епопея

Големият благотворителен концерт се организира от BILLA България за трета поредна година и е част от дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“. Целта на инициативата е подпомагането на паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България.

Тази година кампанията „Ние обичаме България“ се осъществява с подкрепата на Министерството на туризма и Община Плевен. Основен медиен партньор е bTV Media Group.

Билетите за благотворителния концерт в подкрепа на Панорама „ Плевенска епопея 1877 г.“ могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Ticketpro, както и във всички на магазини на BILLA в София и Плевен. Грандиозният спектакъл започва в 20:00 ч. на 22 май в зала „Арена Армеец“.

За Панорама „ Плевенска епопея “

Панорама „ Плевенска епопея 1877 г.“ е изградена през 1977 г. по повод 100-годишнината от освобождението на Плевен. Паметникът се издига на самото бойно поле, в Скобелевия парк-музей. Автори на архитектурния проект за Панорамата са Пламена Цачева и Иво Петров с проектантски колектив. Строителството на сградата започва на 19 януари 1977 г., а тържественото откриване на обекта е на 10 декември 1977 г. Николай Василиевич Овечкин е автор на живописната част, главен изпълнител и ръководител на колектива от 13 руски и български художници. Панорама „ Плевенска епопея 1877 г.“ се състои от четири зали – уводна, панорама, диорама и заключителна, в които са представени епизоди от Руско-турската война и най-възловите моменти от сраженията за Плевен.

Сградата на Панорамата има форма на пресечен конус, носен от четири стилизирани щика. Три хоризонтални пръстена символизират трите щурма на Плевен, а пръстенът с щиковете – блокадата на града. Височината на корпуса с щиковете е 47 м., а общата кубатура – 54 000 м3.

Схема на залата за концерта:

Leave a Comment