8 февруари DIEMA XTRA Sofia Open 2018 – Резултати

DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Максимилиан Мертерер изхвърли №7 Жоао Соуза от DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Максимилиан Мертерер победи поставеният под №7 Жоао Соуза със 7-5, 7-6(6) и се класира за четвъртфинал на DIEMA XTRA Sofia Open 2018. Мачът се игра в помощната зала на “Арена Армеец” и продължи 1 час и 42 минути. Мертерер ще играе утре с изненадващия четвъртфиналист – квалификанта от Босна и Херговина Мирза Башич.

Първият пробив в мача стана в предпоследният, единадесети гейм, когато Матререр се наложи на 15. В предишната партия Соуза имаше сетбол, но не можа да измъкне дългия 10 разигравания гейм.

Мертерер затвори сета със 7-5 за 44 минути. Той започна по-активно втората част и веднага направи берейк на 30.

Португалецът успя да се върне 8 гейм, като взе подаването на Максимилиан на нула.

В тайбрека, решил мача, Соуза направи мини пробив за 6-5, но на два пъти загуби подаването си, което се оказа фатално. Германецът реализира първия си мачбол и спечели с 8-6. Сетът продължи 58 минути.

ЖилМюлер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жил Мюлер излъга Андреас Сепи в маратонски двубой

Поставеният под №3 Жил Мюлер изтръгна много труден успех срещу Андреас Сепи с 4-6, 7-6(5), 7-6(2) и се класира за четвъртфинал на Sofia Open 2018. Мачът продължи 2 часа и 35 минути. Представителят на Люксембург ще срещне победителя от мача Мариус Копил (Румъния) – Блаж Кавчич (Словения). Залогът е полуфинал срещу №2 Адриан Манарино (Франция).

Сепи използва инерцията от вчерашния мач и удари още в първия гейм на мача. Той изпусна три точки за пробив, но реализира четвъртата и взе инициативата.

Мюлер се ограничаваше да сервира добре и успя да стигне до възможност за връщане на брейка едва в осмия гейм. Но Сепи успя да удържи подаването си след 14 разиграни точки най-вече благодарение на началните си удари от “адвантидж” полето.

Италианецът успя да затвори частта с гейм на нула за 6-4 след 45 минути.

Втората част започна като първата – с бърз пробив за Сепи. Но Мюлер не смяташе да се предава и веднага се върна с брейк на нула.

Постепенно представителят на Люксембург започна да доминира, но така и не можа да пробие и частта закономерно достигна до тайбрек.

В него беше ясно, че една брейк точка ще определи победителя. Това се случи в седмата, когато Мюлер излезе напред и Сепи сбърка. Това накара един много запален фен на Жил Мюлер да изпадне в еуфория.

Последният трети сет беше триумф на “сервиращия” тенис. В него не се стигна до нито една възможност за пробив.

В тайбрека разликата в класите си пролича. Мюлер се освободи и със страхотни отигравания дръпна с 6-1. Сепи отрази със сервис първия мачбол, но при последното отиграване Мюлер завърши с неотразим бекхенд по правата.

Жил Мюлер направи 23 аса срещу 14 за Сепи. Точките са 119 на 112, като победителят спечели 40, когато посреща срещу 29 за загубилия. Сепи направи повече пробиви 2 на 1, но загуби мача.

КОПИЛ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мариус Копил ще играе с Жил Мюлер на 1/4-финал на Sofia Open 2018

Мариус Копил ще играе на четвъртфинал на Sofia Open 2018 с поставения под №3 Жил Мюлер от Люксембург. Румънецът спечели най-краткия до момента осминафинал срещу словенеца Блаж Кавчич със 6-2, 6-2 за 1 час и 8 минути. Срещата се игра в помощната зала на “Арена Армеец”.

Копил доказа, че вчерашната му победа над №5 Робин Хаасе (Холандия) не е случайност. Той поведе много бързо 2-0 гейма и с агресивна игра диктуваше събитията на корта. Първият сет беше спечелен след втори пробив със 6-2 за 28 минути.

Кавчич се опита да се върне в мача в началото на втората част, но изпусна три възможности за пробив. Копил продължи да сервира отлично и достигна до своите шансове в шестия гейм. Той успя да реализира четвъртата, с което мачът на практика приключи.

Победителят направи 12 аса срещу нито един за неговия опонент. Кавчич завърши с 53% на първи сервис, което е показател за сигурна загуба.

Троицки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любимецът на публиката Виктор Троицки обърна Денис Истьомин

Виктор Троицки успя да овладее нервите си и се класира за четвъртфинал на Sofia Open 2018. Сърбинът победи състезаващият се за Узбекистан руснак Денис Истьомин със 7-6(4), 1-6, 7-6(5) в мач, продължил 2 часа и 7 минути. Троицки ще играе утре с по-добрия от сблъсъка между №1 Стан Вавринка и квалификанта Мартин Клижан.

В първия сет играта беше равностойна, като Троицки с темперамента си импонираше на хладнокръвието и мощта на Истьомин. Независимо, че руснакът имаше четири възможности за пробив, а сърбинът две се стигна до тайбрек.

В него нервите взеха връх и повечето грешки на Истьомин донесоха успеха на Троицки със 7-4. Частта продължи 52 минути.

Във втория сет сърбинът предаде подаването си в третия гейм и реши да си даде почивка. Това доведе до скоростно развитие и представителят на Узбекистан и с още два брейка изравни части след 6-1 за само 25 минути. Троицки взе само 13 точки в целия сет.

Истьомин поведе бързо с 2-0 гейма в решителния сет и Троицки се изнерви. Това обаче не се оказа фатално и сърбинът с подкрепата на публиката върна веднага пробива. Той имаше късмет и с няколко успешни оспорвания.

Тайбрекът беше изцяло за Троицки. С подкрепата на залата той поведе със 6-2, но типично по балкански се разконцентрира и наивно проигра три последователни мачбола. В четвъртия Истьомин сбърка и публиката аплодира победителя.

Пея

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Никола Мектич и Александър Пея са на 1/2-финал на двойки на Sofia Open 2018

Никола Мектич (Хърватия) и Александър Пея (Австрия) се класираха за полуфиналите на двойки на Sofia Open 2018. Специалистите при тандемите се наложиха над Максимилиан Мертерер (Германия) и Жоао Соуза (Португалия) със 6-3, 6-3 за 54 минути в мач, игран в помощната зала на “Арена Армеец”.

Победителите се възползваха от умората на своите съперници, които преди това се бяха изправили в индивидуален мач по между си. Мектич и Пея спечелиха 69 процента от точките на втори сервис на Мертерер и Соуза и реализираха необходимите им пробиви в двата сета.

Само в началото и края на втората част Максимилиан и Жоао имаха шансове да се върнат в мача.

Мектич и Пея ще играят полуфинал с победителите от мача Джейми Серетани (САЩ) и Сандер Жил (Белгия) срещу Никалъс Мънро (САЩ) и Джон-Патрик Смит (Австралия).

 

Мънро

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Никалъс Мънро и Джон-Патрик Смит победиха Джейми Серетани и Сандер Жил в турнира по двойки

Никалъс Мънро (САЩ) и Джон-Патрик Смит (Австралия) се наложиха над Джейми Серетани (САЩ) и Сандер Жил (Белгия) със 6-3, 6-7(2), 10-3 и ще играят на полуфинал на турнира на двойки на Sofia Open 2018.

Мачът се игра в помощната зала на “Арена Армеец” и предложи приятна игра за любителите на играта при дуетите в продължение на 1 час и 28 минути.

И четиримата са специалисти и участват само на турнира по двойки. Мънро и Смит направиха по един пробив в повече в първия сет и го взеха за 27 минути.

Във втория сервисът беше над всичко и тайбрек донесе успеха на Серетани и Жил със 7-2.

При дуетите вместо трети сет се играе дълъг тайбрек до 10 точки. В него нещата се обърнаха и Мънро и Смит с лекота спечелиха с 10-3 за 12 минути.

В полуфинала те ще срещнат Никола Мектич (Хърватия) и Александър Пея (Австрия).

БАГДАТИС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Маркос Багдатис възпламени “Арена Армеец” със сърцатата си игра и е на 1/4-финал на DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Маркос Багдатис победи поставения под №2 Адриан Манарино със 6-7(4), 6-3, 6-1 и ще играе утре на четвъртфинал на Sofia Open 2018 със словашкия квалификант Йозеф Ковалик.

“Пиратът” от Кипър винаги е атракция, когато играе и затова феновете го харесват. Той играе сякаш, има да извършва много тежък физически труд. Докато неговият съперник е типичен представител на връщачите, които внимават да не бъркат. Двата разнопосочни стила доведоха до много дълги разигравания, завършили зрелищно.

Първият сет се реши в тайбрек, но Багдатис на два пъти наваксваше пробиви. Той започна леко заспало като вчера, но видя че публиката е на негова страна и се мобилизира.

В дългата игра Манарино доминираше, възползва от грешките на кипъреца и спечели със 7-4 след 58 минути.

Загубата на сета подейства мобилизиращо за Маркос и той проби веднага на 15. Това му даде самочувствие и то по-лесно печелеше подаванията си. След още 6 възможности за брейк кипърецът отново взе подаването на французина и спечели втората част със 6-3 за 36 минути.

Противно на очакванията Манарино се предаде в третия сет. Той се изнерви започна да удря ракетата си, а това в тениса е признак, че се е предал. Багдатис правеше по някоя грешка, но като цяло доминираше в дългите разигравания и след 24 минути приключи третия сет със 6-1.

Багдатис благодари на публиката след срещата и целуна корта

ЛИПСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скот Липски и Дивиж Шаран ще играят в съботния полуфинал на двойки на DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Скот Липски (САЩ) и Дивиж Шаран (Индия) си осигуриха участие в съботния полуфинал на Sofia Open 2018 в турнира на двойки. Двамaта се наложиха над изненадващите четвърфиналисти Ромен Арнеодо (Монако) и Тристан-Самуел Вайсборн (Австрия) със 6-4, 6-7(4), 10-5. Мачът се игра в помощната зала на “Арена Армеец” и продължи 1 час и 31 минути.

През по-голямата част от двубоя Липски и Шаран изглеждаха по-близко до победата. Арнеодо и Вайсборн успяха да обърант мача, но се сринаха драматично в дългия тайбрек, когато след като водеха с 4-1, загубиха с 5-10.

В целия мач имаше един единствен пробив, с който победителите взеха първия сет. Те имаха два мачбола в 12-ия гейм на втория сет. Арнеодо и Вайсборн ги спасиха и след това взеха тайбрека на 4, за да изравнят сетовете.

Липски – Шаран ще играят с събота за място на финала срещу победителите от последния мач между Линдщедт (Швеция) / Нестор (Канада) срещу №4 Хаасе (Холандия) / Миделкооп (Холандия).

Вавринка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стан Вавринка с летящ старт на DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Стан Вавринка оправда големите очаквания и победи швейцарския квалификант Мартин Клижан с 4-6, 6-2, 6-2 в първия си мач на Sofia Open 2018. Швейцарският шампион започна с грешки и отстъпи в първия сет. След това той намери играта си и пречупи достойния си съперник. Мачът продължи точно 2 часа.

Залата посрещна с аплодисменти голямата звезда на Sofia Open 2018. Но в първия сет по-добрият играч на корта беше Клижан.

Вавринка играеше мощно, но често грешеше. Словакът доминираше в повечето разигравания и успя да пробие на нула в седмия гейм. Това му даде самочувствие и той достигна до сетбол две партии по-късно. Швейцарецът се спаси, но не можа да отговори на силните сервиси на опонента си и загуби частта с 4-6 за 38 минути.

Клижан продължи да играе стабилно и имаше шанс да поведе с 2-0 във втория сет, но публиката в залата не искаше Вавринка за загуби толкова бързо. Швейцарецът се амбицира, намали грешките си и проби за 3-1.

Това наля олово в краката на словака и го накара да бърка. Стан достигна до два сетбола в осмия гейм и реализира втория със страхотен ретур. Сетът продължи 41 минути.

Клижан, като преди година, се изнерви и започна да греши. Вавринка играеше своята игра и направи решителен брейк за 3-1. До края словакът съвсем се изнерви, което даде възможност на Стан да демонстрира високата си класа.

Фаворитът за спечелване на титлата на Sofia Open 2018 ще играе утре не по-рано от 18:10 часа с друг любимец на залата – сърбина Виктор Троицки.

Днес публиката стана свидетел на четири прекрасни трисетови спектакъла, продължили почти 10 часа.

 

ЦЕНТРАЛЕН КОРТ:
Андреас Сепи (Италия) – Жил Мюлер (Люксембург, №3) 6:4, 6:7(5), 6:7(2) завършил
Денис Истомин (Узбекистан) – Виктор Троицки (Сърбия, №6) 6:7(4), 6:1, 6:7(5) завършил
Маркос Багдатис (Кипър) – Адриан Манарино (Франция, №2) 6:7(4), 6:3, 6:1 завършил

Стан Вавринка (Швейцария, №1) – Мартин Клижан (Словакия) 4:6, 6:2, 6:3 завършил
Хаасе (Холандия) / Миделкооп (Холандия) – Линдстед (Швеция) / Нестор (Канада) 7:5, 5:7, 10:4 завършил

КОРТ 1:
Максимилиан Мартерер (Германия) – Жоао Соуса (Португалия, №7) 7:5, 7:6(6) завършил
Мариус Копил (Румъния) – Блаж Кавчич (Словения) 6:2, 6:2 завършил
Мартерер (Германия) / Соуса (Португалия) – Мектич (Хърватия) / Пея (Австрия) 3:6, 3:6 завършил
Серетани (САЩ) / Жил (Белгия) – Монро (САЩ) / Смит (Австралия) 3:6, 7:6(2), 3:10 завършил
Арнеодо (Монте Карло) / Вайсборн (Австрия) – Липски (САЩ) / Шаран (Индия) 4:6, 7:6(4), 5:10  завършил

Подобни публикации

Leave a Comment