6 февруари DIEMA XTRA Sofia Open 2018 – Резултати

DIEMA XTRA Sofia Open 2018

мирза

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мирза Башич с бърза победа срещу Флориан Майер

Босненецът Мирза Башич спечели първия мач от днешната програма на Sofia Open 2018 и се класира за осминафинал. Той се наложи в светкавичен мач над германеца Флориан Майер с 6-4, 6-1 само за 57 минути.

Двубоят беше трети и за двамата в турнира, защото те стартираха от квалификациите в неделя. Бащич имаше досега само една трудна среща – с Александър Лазов преди два дни. Докато Майер разбра рано тази сутрин, че трябва да излезе на корта след отказването на Серхий Стаховски. Германецът вчера загуби от Ернестс Гулбис и смяташе, че участието му е приключило.

Първият сет беше оспорван и се реши в последния десети гейм, когато Башич проби. Това на практика определи победителя в мача, защото във втората част Майер взе само един гейм за 1-1 и спечели общо 13 точки.

Башич ще играе с победителя от мача Максимилиан Мертерер (Германия) – Малек Джазири (Тунис). Евентуалният четвъртфинал е с Жил Мюлер (Люксембург).

ковалник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Йозеф Ковалик стана вторият квалификант на 1/8-финал на Sofia Open 2018

Словакът Йозеф Ковалик стана вторият квалификант, класирал се за осминафинал на Sofia Open 2018. Той се наложи с 6-3, 6-3 над молдовеца Раду Албот за 1 час и 17 минути.

Ковалик ще има за съперник в следващия кръг сънародника си Лукаш Лацко, който вчера победи руснака Евгени Донской.

Първия сет в мача, игран в помощната зала на “Арена Армеец”, се реши в осмия гейм, когато Ковалик проби.

Във втората част Албот успя да върне брейк за 2-2 в дълг гейм от 14 разиграни точки. След това той допусна нов пробив за 3-4. Ковалик натисна и спечели последните две игри на 15.

Донски

 

Александър Донски отстъпи на Мартин Клижан след равностоен първи сет

Александър Донски загуби от Мартин Клижан мача си на Sofia Open 2018. Българинът игра добре срещу именития си съперник, но беше пречупен в началото на втората част и отстъпи с 5-7, 1-6 за 1 час и 16 минути. Клижан ще играе в четвъртък с №1 Стан Вавринка. Словакът е тенисист от много висока класа, но контузия му попречи да играе в голяма част от миналия сезон.

Първият сет беше привидно равностоен. Донски успяваше да удържи подаването си благодарение на първия си сервис, чрез който успя да постигне 6 аса. За съжаление Клижан проби в 12-ия гейм и предотврати, изглеждащия сигурен тайбрек. В последната партия българинът загуби първото си подаване, а за второто статистиката беше отчайваща – 5 точки от 16 възможности. Частта продължи 49 минути.

Вторият сет приключи след четвъртия гейм. В него Донски прибърза на няколко пъти, смути се и за Клижан не беше пробелм да пробие. Това сложи край на съпротивата на българина и словакът затвори сета и мача с 6-1. Втората част приключи за 28 минути.

Така Адриан Андреев остана единственият българин в индивидуалния турнир на Sofia Open 2018.

 

Никола Мектич и Александър Пея спечелиха първия мач на двойки на Sofia Open 2018

Една от най-силните двойки в света – Никола Мектич (Хърватия) и Александър Пея (Австрия), спечели първия мач при дуетите на Sofia Open 2018. Поставените под №2 надвиха руснаците Евгени Донской и Михаил Южни със 6-2, 6-4 само за 53 минути.

Победителите направиха общо 5 пробива и спечелиха 59 точки. Донской и Южни пробиха 2 пъти, по веднъж във всеки сет.

Мектич и Пея имат сериозно намерение да спечелят турнира.

Радослав

Радослав и Васил Шандарови взеха три гейма на Максимилиан Мартерер и Жоао Соуза

Радослав и Васил Шандарови не можаха да окажат сериозна съпротива на греманеца Максимилиан Мартерер и португалеца Жоао Соуза и загубиха мача си от Sofia Open 2018 с 1-6, 2-6 за 48 минути.

Двамата българи разбраха рано тази сутрин, че участват в турнира на мястото на двойката Раду Албот (Молдова) – Михаил Кукушкин (Казахстан). Те загубиха скоростно първия сет с 1-6 за 20 минути, като успяха да запишат общо 9 точки.

Втората част беше с една идея по-равностойна. Българите измъкнаха два гейма за 26 минути и взеха 14 точки.

Мартерер и Соуза ще играят във втория кръг с поставените под №2 Никола Мектич (Хърватия) и Александър Пея (Австрия).

 

Димитър Кузманов и Васко Младенов се огънаха пред агресията на Липски и Шаран

Димитър Кузманов и Васко Младенов успяха да издържат повече от един час на корта срещу опитните играчи на двойки Скот Липски (САЩ) и Дивиж Шаран (Индия). Новосформираният български дует игра много напористо, но се видя, че обиграността има решаващо значение при тандемите. Липски и Шаран спечелиха с 6-4, 6-4.

И в двата сета пробивите ставаха в първия гейм. След това Кузманов и Младенов бяха равностойни, но агресивната игра на мрежата на Липски, подпомаган от Шаран определиха победителите в двубоя.

Липски и Шаран са в София само за турнира на двойки и на четвъртфинал могат да играя с поставените под №1 Марчин Матковски (Полша) и Айсам Ул-Хак Куреши (Пакистан).

Никалъс Мънро и Джон-Патрик Смит спечелиха най-интересния мач на двойки на Sofia Open

Никалъс Мънро (САЩ) и Джон-Патрик Смит (Австралия) спечелиха най-интересния мач на двойки в третия ден на Sofia Open 2018. Двамата отстраниха след дълъг тайбрек румънците Мариус Копил и Флорин Мергеа с 4-6, 6-1 и 10-6 за 1 час и 10 минути.

Мергеа и Копил спечелиха първия сет след пробив края. След това Мънро и Смит взеха неща в свои ръце и и взеха втората част на едно.

Тенденцията се запази и в решителния тайбрек. Победителите дръпнаха с 5-0 и закономерно затвориха дългия гейм на 6 за 12 минути. Точките в мача са 63 на 53.

Мънро и Смит могат да играят на четвъртфинал с единствената оцеляла българска двойка Александър Лазов и Александър Донски.

adrian-andreev

Андреев ни размечта за светло бъдеще, загуби достойно от Истомин

Адриан Андреев показа на всички, че има голям потенциал за светло бъдеще в тениса, но това поне за момента не бе достатъчно, за да се справи със съпротивата на мощния Денис Истомин. Световният №74 стигна до трудна победа – 6:3, 6:4 за час и 18 минути игра.

Само на 16 години и без класиране в световната ранглиста, Андреев влезе в историята като първия тенисист, роден през 2001 година, който играе мач в АТР тура.

Андреев обаче показа, че само участие в двубоя няма да го задоволи. Талантът ни показа много голямо израстване спрямо миналата година, когато в квалификациите загуби за малко над 30 минути от Максимилиан Мартерер, печелейки само 2 гейма в двубоя.

 

 

Виктор Троицки и Ернестс Гулбис изиграха най-добрия мач от първия кръг на Sofia Open 2018. Щастието се усмихна на сърбинът, който спечели със 6-3, 7-6(2), 6-3 за 1 час и 53 минути. Победителят ще играе осминафинал с Денис Истьомин (Узбекистан).

Троицки започна много мощно и като на шега взе първите два гейма. Това амбицира неговия съперник и тенисът, който се игра беше на много високо ниво. Гулбис сервираше много силно и до нов пробив в сета не се стигна. Сърбинът го спечели с 6-3 за 31 минути.

Във вторият сет всеки един от сервиращите беше безапелационен. Троицки спечели само 7 точки, когато посреща, а Гулбис 6. Това доведе до закономерен тайбрек.

В него латвиецът допусна мини пробив, но след това диктуваше събитията и спечели на 2. Частта продължи 45 минути.

В четвъртия гейм на втория сет Гулбис се изнерви и допусна да бъде пробит, след като водеше с 40-15. При фаталната точка латвиецът направи двойна грешка. Част от публиката изръкопляска и Гулбис отговори иронично със същото. След това беше въпрос на време Троицки да затвори мача след 6-3.

DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Резултати:

ЦЕНТРАЛЕН КОРТ
Серхий Стаховски (Украйна) – Мирза Башич (Босна и Херцеговина) – отменен (отказване на Серхий Стаховски)

Мирза Башич (Босна и Херцеговина) – Флориан Майер (Германия)  6:4, 6:1 завършил
Мартин Клижан (Словакия) – Александър Донски (България) 7:5, 6:1 завършил
Кузманов / Младенов – Липски / Шаран 4:6, 4:6 завършил

Адриан Андреев (България) – Денис Истомин (Узбекистан) 3:6, 4:6 завършил
Ернестс Гулбис (Латвия) – Виктор Троицки (Сърбия, №6) 3:6, 7:6, 3:6

КОРТ 1
Йозеф Ковалик (Словакия) – Раду Албот (Молдова) 6:3, 6:3 завършил
Донской / Южни – Мектич / Пея 2:6, 4:6 завършил
След почивка: Албот / Кукушкин – Мартерер / Соуса отменен

Радослав и Васил Шандарови – Мартерер / Соуса 1:6, 2:6 завършил
Копил / Мергеа – Монро / Смит 6:4, 1:6, 6:10 завършил

Подобни публикации

Leave a Comment