30.03-01.04.2018 Гимнастички от 38 държави ще участват на Световната купа по художествена гимнастика в София

Световната купа по художествена гимнастика

 

Рекордните 73 индивидуални гимнастички и 27 ансамбъла от 38 държави фигурират в предварителните заявки. За участие на Световната купа по художествена гимнастика в София, съобщават от БФХГ. Това е огромен интерес към кръг от Световната купа.  На практика България ще бъде домакин на две световни първенства с оглед на броя участнички.

Световната купа по художествена гимнастика в София

София ще организира Световна купа от 30 март до 1 април. В “Арена Армеец” ще се събере световният елит на художествената гимнастика, за да направи подготовка за Шампионата на планетата. Той ще се проведе от 9 до 16 септември отново в София.

Успехите на българките момичета, великолепните условия на “Арена Армеец” и невероятната българска публика спечелиха най-добрите състезателки в света и с всяка изминала година броят на участничките расте. Тази година е наистина рекорд! “Така, че скъпи приятели, подгответе се за двоен празник, за двойна арена на красотата и за много и запомнящи се фантастични мигове с всички най-добри гимнастички в света, както в индивидуалната надпревара, така и при ансамблите”, се казва в съобщението на българската федерация.

Подобни публикации

Leave a Comment