04.12.2017 2CELLOS разчувстваха София с класика и я взривиха с рок

2CELLOS

Хиляди пяха и танцуваха с музикантите от 2CELLOS снощи в столичната зала “Арена Армеец”.

Грандиозният концерт на инструменталното дуо е част от световното им турне. На него те представят новия си албум SCORE, посветен на филмовата музика.

2CELLOS
Заедно със струнен оркестър Лука Шулич и Степан Хаусер ни поведоха на кино пътешествие. По време на което звучаха класически интерпретации на музика от Gladiator, Game of Thrones, Titanic и др. Началото също бе лирично – с любимата Chariots of Fire.Талантливите музиканти са за трети път у нас и без проблем ни поздравиха на чист български с: “Добър вечер!”, даже нееднократно, което предизвика бурен смях в залата.
Изпълнението на хита Despacito, който се радва на огромен интерес, също бе повод за шеги и закачки, защото след него звуча “не толкова известният” Енио Мориконе. Неусетно част от публиката се премести пред сцената, пеейки и танцувайки и бе възнаградена със запомнящо се шоу и с подарък – скъсани струни от лъковете. Че владеят инструментите си до съвършенство, двамата показаха дори свирейки на един крак.Феновете се оказаха повече от готови и за последвалата рок експлозия с парчета на AC/DC, Rolling Stones, Nirvana, както и за разтърсващия ритъм на барабаните.

2CELLOS

Макар че се пошегуваха, че се надяват публиката им да остане с тях до края, Степан и Лука признаха, че това е едно от най-емоционалните им преживявания с фенове по време на турнето.Дойде обаче и време за сбогуване – с With Or Without You на U2. Феновете пък казаха “до нови срещи” на хърватските челисти с вдигнати ръце и море от светлини.

Подобни публикации

Leave a Comment