09.11.2017 Откриване на Световното първенство по скокове на батут за мъже и жени в София

Световното първенство по скокове на батут за мъже и жени

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие Световното първенство по скокове на батут за мъже и жени в София. Домакин на състезанието от 9 до 12 ноември е столичната зала „Арена Армеец”. Официалната церемония ще се проведе в четвъртък (9 ноември) от 10.00 часа.

Световното първенство по скокове на батут за мъже и жени

В надпреварата отличията ще си оспорват състезатели от 35 държави в три дисциплини. Олимпийска – голям батут, двоен минибатут и скокове на пътека. У нас пристигат най-големите звезди в този спорт. – Трикратният олимпийски шампион и носител на 14 златни медала от първенства на планетата Донг Донг (Китай) Спечелилата 7 титли от световни шампионати Анна Коробейникова (Русия). Както и 6-кратната златна медалистка Джиа Фангфанг (Китай).

България е заявила един представител при мъжете – Ясен Иванов. Той е за съжаление е с контузия на глезена и участието му е под въпрос.

Официален гост на световното първенство ще бъде новоизбраният президент на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, който пристига в София в петък. В понеделник – 13 ноември в 11.00 часа японецът, който говори български, ще бъде удостоен със званието „Почетен професор” на Национална спортна академия „Васил Левски”.

Подобни публикации

Leave a Comment