30.09.2017 ЛУДА НАДПРЕВАРА

луда надпревара

ЛУДА НАДПРЕВАРА

На 30 септември Арена Армеец беше огласена от рев на мотори, акомпаниран от стържене на смачкани ламарини. Автогладиаторите от „ ЛУДА НАДПРЕВАРА ” си дадоха среща за финалния кръг на състезанието за 2017 година.

В началото на представлението каскадьорите от Мотор шоу „Полицейска  академия”. Демонстрираха таланта си пред хилядите зрители, много от които деца. Малчуганите с възторг наблюдаваха и аплодираха акробатика върху движещ се на едно колело мотоциклет. Езда на АТВ и автомобил с балансиране на две колела, преобръщане с мотоциклет в обръч.

След каскадьорския спектакъл, подгрял настроението и повишил очакванията на публиката. Започнаха първите битки за елиминиране между състезателите аматьори. Според регламента участниците се преследват и блъскат по схемата „всеки  срещу  всеки”. Като единственото ограничение е, че противникът не трябва да се удря по шофьорската врата. Печели този, който най-дълго остане в движение. Най-чест обект на атаките са предните колела на противника, като целта е той да стане неуправляем, след което се превръща в лесна мишена за неутрализиране.

Сред съперниците бяха и две прекрасни дами – плеймейтката Кети Кор и състезателката по дрифт (и фотомодел) Ива Русинова. С розовия си автомобил  Кети се сражаваше храбро до финала на аматьорските серии и малко не й достигна да оглави класирането.

ЛУДА НАДПРЕВАРА

Последни се състезаваха професионалистите, подготвили самостоятелно автомобилите си. Регламентът им позволява да увеличат клиренса до 30 см и да поставят усилени брони, които обаче на трябва да надвишават размерите на оригиналните. Резервоарите остават по местата си и в тях за всяка сесия се наливат максимум 5 литра гориво. Освен задължителните колани и клетката за защита при преобръщане се вземат и други мерки за обезопасяване. Отстраняват се всички седалки освен шофьорската, премахват се перките на охладителната уредба, фаровете, стоповете и изобщо всички стъкла освен на огледалата, които биват обезопасявани с лепенки. Акумулаторът задължително се укрепва и изолира допълнително.

Прави впечатление, че за разлика от аматьорите, професионалистите (колкото и условно да е това разделение) се дебнат по-внимателно и изчакват повече, но ударите им са по-решителни. Освен това си казва думата и предварителната подготовка с усилени брони и други елементи. В хода на сблъсъците напрежението постепенно нарастваше, докато като фаворити се очертаха жълтата Волга „Бъмбълби” и розовият Москвич „Космич” с пилоти DjElien Ангелов и Владимир Папанчев. Победи москвичът, който единствен остана в движение и управляем.

Подобни публикации

Leave a Comment