“Щурците” взривиха “Арена Армеец” с 4-часов концерт

Щурците

Легендарната родна рок група “Щурците” зарадва хилядите си фенове с уникален концерт. Вчера в столичната зала “Арена Армеец”. Четири часа “старите кучета” свириха и пяха заедно с екзалтираната публика.

Концертът бе открит от Б.Т.Р.,  D2 и “Тангра”, които изпълниха песни на групата и свои популярни парчета. Последваха изпълнения на “Фондацията” и след това на сцената се качиха “Щурците”. По време на “разходката” из легендарния им сетлист от хитове. Маричков, Валди Тотев и Георги Марков бяха придружени от Иван Лечев и Славчо Николов като гост-китаристи.

Щурците

Дълбок поклон групата направи към Пеци Гюзелев, който изгуби битката с рака преди три години. Непрежалимият китарист бе приобщен към събитието с виртуално присъствие като уникалните му сола с китарата се припокриваха с песните, които бяха изпълнявани на сцената.

Щурците

Три мащабни екрана в залата. Както и звук, и осветление на световно ниво превърнаха концерта в незабравимо преживяване за многохилядните почитатели на групата. На сцената заедно с титулярите от групата свириха и пяха техни бивши колеги, също част от дългия музикален път на групата.

Уникалното събитие завърши с изпълнение на “Клетва” – песен, която хилядите фенове изпяха, станали на крака в знак на почит към 50-та годишнина на легендарните “Щурците”.

 

Подобни публикации

Leave a Comment