България спечели 8 медала на ЕВРО2017 по таекуон-до

таекуон-до

България спечели 8 медала на завършилото в зала Арена Армеец Европейско първенство по таекуон-до. Най-титулувана от нашите се оказа Александра Славчева. Тя заедно с Неда Крумова и Стефани Величкова се нареди трета в отборната надпревара при девойките на дисциплината „Силов тест“. Шампионки станаха германките, втори са представителките на Румъния. Славчева има и бронз в отборното на „Специална техника“, заедно с Крумова и Александра Дункова(с резерва Величкова). Освен това Александра Славчева стана шампионка на „Специална техника“ индивидуално и трета на „Спаринг“ и така завърши общо с 4 отличия.

В дисциплината „Силов тест“ Серкан Хасан грабна бронза в конкуренцията на 57 състезатели при младите. Като отстъпи единствено пред сочените предварително като фаворити силни представители на Германия и Полша.

Това бе второ отличие за Серкан. Той стана трети в тандем с Мартин Божилов на „Традиционен спаринг“. Медалист при юношите е и Михаил Димитров, стигнал до бронза в дисциплината „Форма“. Като неговото класиране също се прие от специалистите за изключително постижение. Единственият медал при мъжете донесе Бисер Манчев, спечелил сребро в дисциплината „Форма“.

таекуон-до

За четирите  дни в българската столица бяха раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки.

Зрителите в най-голямата спортна зала на България видяха уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята с 31 държави участници, 592 състезатели и над 1000 ангажирани в събитието, с организатори Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българска асоциация по таекуон-до.

И още нещо уникално за първенството в София: у нас за първи път бе изплозвана новата безжична съдийска система за оценяване „Булскор“ – родно производство, което според всеобщото мнение на специалистите в близко време ще направи революция в прецизиране на реферските решения в таекуон-до спорта.

Подобни публикации

Leave a Comment