04-05.03.2017 Международен турнир по таекуондо

таекуондо

За четвърта поредна година София ще бъде домакин на най-голямото състезание по таекуондо, организирано в България. Четвъртият международен турнир „София Оупън“ 2017 е и едно от най-големите събития, свързани с този спорт в Европа. Турнирът се организира от Таекуондо клуб „Рамус“ съвместно с Българската федерация по таекуондо – олимпийска версия.
За пръв път в България се организира такова състезание, което да е включено в календара на Световната  федерация и на Европейския съюз. Събитието е ранкингово и носи точки за директна квалификация за олимпийски игри. Както и за поставеност на състезателите с най-много ранкинг точки при международни турнири.
Близо 1200 участници от 40 държави ще премерят сили в олимпийската версия на таекуондо на 04 и 05 март 2017 г. в столичната зала „Арена Армеец“.

Джешик Ким

Всяка година освен традиционните участници от балканските държави специално за събитието пристига  отбор от Южна Корея, чийто треньор (Джешик Ким) е световен шампион от Мадрид 2005 г. Събитието започва в 9,00 ч. В надпреварата се очаква да вземат участие  състезатели от Европа, Азия и Съединените щати.
Организаторите на състезанието са осигурили за участниците от всички възрастови групи да използват изцяло електронно-сензорна екипировка (нагръдници и каски) за отчитане на точките. В последните години Световната таекуондо федерация налага подобен тип екипировка с цел по-обективно отчитане на генерираните точки и елиминиране на допускане на съдийски грешки.

Билетите: Цена: 5 лв. на ден; За деца до 7 г. – безплатно

Схема на залата за 04 март 2017:

таекуондоСхема на залата за 05 март 2017:

таекуондо

Подобни публикации

Leave a Comment