03.12.2016 Кубрат Пулев в Арена Армеец

кубрат пулев

Европейският шампион Кубрат Пулев за първи път ще се боксира в родината си като професионалист. На 3 декември в зала “Арена Армеец” в София Кобрата ще се изправи срещу бившия световен шампион Самюъл Питър. Спора е за вакантната титла на Световния Боксов Съвет в свръх-тежка категория.

Българската звезда излиза на ринга, след като успешно завоюва европейската титла с победа по точки срещу британеца Дерек Чисора през май. Сега 37-годишният Пулев (23-1; 12 нокаута) се готви за дългоочакваната домакинска битка срещу Питър, известен още като „Нигерийския кошмар”. Мачът ще е сред най-важните за Пулев, тъй като ако спечели, той ще може да отправи ново предизвикателство към световната титла.

“Много съм горд, че имам шанс да се бия в България”

“Много съм горд, че имам шанс да се бия в България”, каза Пулев. “Чакам този момент отдавна. В България има много хора, които искат да ме гледат на живо, но не могат да си позволят да пътуват в чужбина, затова за мен ще бъде огромно удоволствие най-накрая да се боксирам пред феновете си у дома”.

“Питър е добър боксьор и бивш световен шампион. Ударите му са опасни, но вярвам, че аз съм по-добрият. Ще тренирам по-здраво от всякога и с подкрепата на българите съм сигурен, че ще извоювам зрелищна победа!”.

Задачата на Пулев няма да е никак лесна срещу притежаващия мощен удар Питър. Бившият световен шампион, който повали Владимир Кличко три пъти при първата им битка, има впечатляващо постижение от 36 победи, 29 от които с нокаут в кариерата си от 41 мача.

“Това ще е взривоопасен сблъсък между двама големи боксьори в тежка категория”, каза Питър. “Знам, че Пулев е много силен, но аз също съм силен. Нямам намерение да оставям решението в ръцете на съдиите. Пристигам в България, за да го нокаутирам! Тренирам усилено и съм готов да заема мястото си на върха в тежка категория. След като победя Пулев, ще поискам световната си титла обратно!”.

„Развълнувани сме от възможността да пренесем емоциите на големия бокс в София. 3 декември ще е историческа вечер за страната, когато най-голямата ѝ звезда ще се изправи на най-голямата сцена срещу един истински шампион”, заяви промоутърът Кале Зауерланд, организатор на двубоя.

Билетите за “Нощта на шампионите” между Кубрат Пулев и Самюел Питър ще бъдат пуснати в продажба в петък от 9 ч сутринта и могат да бъдат закупени онлайн чрез Eventim.bg.

Схема на залата за боксовата среща между Кубрат Пулев и Самюел Питър

кубрат пулев

Подобни публикации

Leave a Comment