ЗА СВАТБИТЕ! КАМЕН ДОНЕВ

  • ЗА СВАТБИТЕ! КАМЕН ДОНЕВ И BOBAN MARKOVIC ORCHESTRA

    Sports hall “Arena Armeec Sofia”

    Sofia
    нд, 18. дек 2016 на 19:00

ОРГАНИЗАТОР: Драматичен театър Н.О.Масалитинов

16.12.2018 За 5-ти път в Арена Армеец – ЗА СВАТБИТЕ! КАМЕН ДОНЕВ

Сред като вече два пъти – през ноември 2015 г. и през май 2016 г., спектакълът на Камен Донев „За сватбите! Песни, танци и истории за балканските земи” напълни с 12 000 зрители най-голямата зала у нас, на 18 декември талантливият актьор отново ще превърне „Арена Армеец” в театрална сцена.

Представлението на Камен Донев пак ще срещне зрителите с любимия му герой – забавния учител, и неговите помощници – сърбите Бобан и Марко Маркович и техния оркестър. Спектакълът включва 35 отбрани български музиканти, 20 танцьори и певици. Заедно с всички тях в продължение на 2 часа и половина Камен Донев в типичния си  „учителски” стил разказва, пресъздава и коментира сватбените традиции на Балканите. Самият той не само участва в изпълненията на различните песни, но и танцува наравно с танцьорите.

kamen_donev2

„Музиката е основна, не е моноспектакъл, а нещо средно между музика, танци, мои истории, танци, всичко това в една голяма гозба“, обяснява идеята си актьорът. Той потърсил Бобан Маркович, след като харесал едно негово парче. Помолил свой приятел от Македония да ги запознае. „Срещата мина изключително топло и приятелски, все едно се познавахме цял живот“, разказва Донев. След това го поканил заедно с оркестъра си да свирят и да направят музиката за негово представление.

Актьорът признава, че не е бил на много сватби: „Но съм виждал достатъчно. Балканските сватби са така… като че ли идва краят на света“.

Схема на залата за ЗА СВАТБИТЕ! КАМЕН ДОНЕВ И BOBAN MARKOVIC ORCHESTRA

за сватбите

Подобни публикации

Leave a Comment