Supercross Sofia 2016

За втора поредна година най-голямата спортна зала в България – „Арена Армеец”, ще бъде домакин на Supercross – The Battle Begins. Състезанието по суперкрос има славата на най-мащабното и зрелищно моторно състезание на две колела в света.
София и „Арена Армеец” отново са предпочетени за провеждане на кръг от шампионата заради високата оценка за миналогодишната организация, която беше най-висока в Европа – 92.5%, пред Женева, Лил и Генуа. Още през 2015 г. страната ни беше предпочетена пред Румъния и Сърбия и така стана първата държава в Източна Европа, която посрещна такъв тип състезание.
Организаторите на проявата обещават през октомври Supercross Sofia 2016 да е още по-силно преживяване за публиката и феновете. Надпреварата ще се проведе на невиждано до този момент в България 6-лентово трасе. През миналата година на общо 3000м² бяха разположени 4 ленти по 6,5 м всяка, както и допълнителни 2 ленти, обозначаващи така наречената „зона за безопасност”, която осигурява бърз достъп на медицинските екипи при нужда и създава буферна зона с цел безопасност на зрителите.

baner_tickets1През тази година пръстта за трасето ще е с 45% повече. Подготовката на изкуственото дърттрак трасе в “Арена Армеец” ще отнеме 5 дни преди началото на състезанието. През миналата година то беше изградено от 3200 тона пръст и по проект на Ерик Перонар, който проектира сам трасетата за всеки един кръг от шампионата по суперкрос в САЩ и Европа. През октомври тази година ще бъдат използвани 4700 тона пръст.

Още през 2015 г. зала „Арена Армеец“ беше одобрена лично от Ерик Перонар и екипа му, не само заради факта,

че е закрита (задължително изискване за формата в Европа), но и поради подходящите й размери и инфраструктура.

Феновете на суперкроса пък ще могат да се докоснат до най-големите отбори и имена още преди началото

на състезанието – в дните на изграждане на трасето. И през тази година българското участие ще е в лицето на Стоян Рашков. Той е състезател на JGR/Toyota/Yamaha, който има присъствие и в сериите НАСКАР. Рашков е първият български пилот, който стартира в суперкрос и мотокрос шампионатите на АМА в САЩ. От 2014 г. е професионален пилот, а за 2015-а се присъединява към един от най-големите отбори JGRMX.

Подобни публикации

Leave a Comment