За залата

Комплекс Арена Армеец София е открит официално на 30 юли 2011 г.  Голямата зала има капацитет от 12 373 седящи места, като 3500 от тях са на подвижни трибуни и при нужда могат да се слагат или махат. Ако в съоръжението има концерт капацитетът на „Арена Армеец София“ може да достигне до 15 000 зрители. В нея могат да се практикуват над 30 вида спорт.

Паркингът има места за 1200 автомобила, поради което при важни събития, на които се очаква изключителен зрителски интерес, понякога е затваряна едната лента на бул. „Асен Йорданов“, където могат да паркират поне още 800 превозни средства. Залата има два пресцентъра, в които могат да работят 120 журналисти. Комплексът разполага и с тренировъчна зала, фитнес център и ресторант.

Строителство на Арена Армеец

В началото на 2008 г. правителството взема решение многофункционална зала в квартал Слатина в близост до „4-ти километър“, като строежът се финансира от държавата. В началото на юни 2009 г. Държавната агенция за младежта и спорта възлага строителството на Главболгарстрой. Първата копка е насрочена за 29 юни, но е отложена за 2 юли. Комплекса е изграден за 2 години и струва 90 000 000 лева. Архитект е Жеко Тилев.

За период от 6 години (до юни 2017 година) залата ще се казва „Арена Армеец София“, на името на генералния спонсор ЗАД „Армеец“ АД.

Вижте още:

Схема на главната зала Арена Армеец град София

Актуална програма на събитията в зала Арена Армеец

Архив на събитията в зала Арена Армеец

Схема на паркинг местата в района

Карта на района

Как да стигна до залата, планиране на маршрут?

Обща информация за залата

Хотели в близост до Арена Армеец